گميشان صاحب موزه مردم‌شناسي شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، معاون حفظ و احيا و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گلستان با اعلام اين مطلب گفت: طرح محتوايي اين موزه در راستاي مصوبات سفر دوم رياست جمهوري به استان گلستان تهيه شده و مورد تصويب قرار گرفته و تاپايان سال 88 در مجموع يک ميلياردو 900 ميليون ريال در اين بنا هزينه شده است .

حميد عمراني رکاوندي، اعتبار مصوب سال 89 در اين موزه 400 ميليون ريال عنوان کرد و افزود: تاکنون طرح محتوايي و طرح مطالعه و احياي اين بنا انجام شده و همچنين مرمت و اجراي زيرساخت هاي تاسيساتي و بخشي از محوطه سازي اين بنا انجام شده است .

وي ادامه داد: خريد ونصب تاسيسات الکتريکي ، مکانيکي و الکترونيکي و همچنين اتمام مرحله محوطه سازي با اعتبارت سال 89 به انجام خواهد رسيد .

عمراني تصريح کرد: با اتمام اين عمليات و تجهيز اين بنا، موزه مردم شناسي در شهرستان گميشان راه اندازي خواهد شد.

معاون حفظ و احيا و ثبت آثار تاريخي اين استان يادآورشد: خانه گوگلاني ها واقع در بافت تاريخي شهرستان گميشان با معماري خاص منطقه،نمونه بارز از بناهاي ارزشمند استان گلستان و مربوط به معماري دوره پهلوي اول است .

وي گفت: اين بنا تا سال 1382 نسل اندر نسل متعلق به خانواده گوگلاني ها بوده است. در اين سال شهرداري گميشان بنا را از ورثه گوگلاني خريداري کرده و بنا تاکنون فاقد پلاک ثبتي بوده و در حال حاضر مالک آن شهرداري گميشان است که طي تفاهم نامه اي تحويل اين اداره کل شده است.

معاون حفظ و احيا وثبت آثار تاريخي اين اداره کل افزود:اين بنا توسط آنه بردي حاجي گوگلاني براي پسر بزرگش تاج بردي خان درحدود صد سال پيش در دو طبقه ساخته شده که طبقه پايين آن داراي دو اتاق بوده که به عنوان انبار غلات و محل نمک سود کردن و نگهداري ماهي به شمار مي رفته و طبقه دوم داراي چهار اتاق است .

وي يادآورشد: ساختمان داراي دو ورودي است که يکي در ضلع شمالي و ديگري در ضلع جنوبي بنا قرار دارد و شالوده بنا سطحي وبه شکل نواري اجرا شده و پي بنا براساس روش هاي رايج درناحيه، منظم بوده و شفته ريزي شده است.

عمراني ادامه داد: طبقه همکف بنا آجري و طبقه اول آن از مصالح چوبي است. طبقه اول بنا با بازشوهاي متعدد مقابل هم، تابستان نشين و طبقه هم کف بنا به نوعي زمستان نشين بوده است.

اين مقام مسئول همچنين به کاربري اين بنا اشاره داشت وافزود: کاربري اين خانه موزه مردم شناسي است که در ابعاد منطقه اي و ملي مزايا و اهداف متعددي را به دنبال دارد.

وي اجراي اين طرح را علاوه بر ارتقاي کمي و کيفي کالبدي بنا براي تبديل ميراث فرهنگي به ثروت فرهنگي و احياي بافت کهن شهر گميشان، فرصت مناسبي براي بهره برداري بهينه فرهنگي از اين بناي تاريخي و زمينه معرفي فرهنگ و سنن قوم ترکمن در اين ناحيه دانست .
/104


انتهای پیام/

کد خبر 1389040931